aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Nyhedsvisning

Nyt netværk støtter integration

20-02-2005 kl. 07:00

Et netværk af østjyske virksomheder skal arbejde aktivt for at integrere flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet.

Der er et stort behov for at få flygtninge og indvandrere i ordinært arbejde. JP Århus har bl.a. de seneste uger beskrevet, hvordan hundredvis af flygtninge strømmer til Århus fra mindre jyske byer, når integrationsperioden og dermed bopælspligten på tre år er overstået. Nye tal viser, at disse flygtninge kun sjældent har en tilknytning til arbejdsmarkedet. To ud af tre er således på kontanthjælp.

Nyt netværk

Nu vil Kulturgyngen i Århus gøre en indsats for at få erhvervsfrekvensen op blandt flygtninge og indvandrere.

Med "Projekt nye medborgere på arbejdsmarkedet" forsøger Kulturgyngen af skabe et netværk af op til 20 østjyske virksomheder, som vil arbejde aktivt for at integrere denne gruppe på det danske arbejdsmarked.

Projektleder Poul Nørgaard oplever, at virksomhederne er parat til at tage et socialt ansvar.

»Der er en stor interesse for at gøre noget på det her felt. Det giver et udbytte til samfundet, menvirksomheden får også det udbytte, at den kan vise omverdenen, at den tager et socialt ansvar, altså en form for branding,« fortæller Poul Nørgaard.

Modellengår ud på at vende den traditionelle integrationsindsats på hovedet. I stedet for, at de arbejdsløse flygtninge og indvandrere sendes i ørkesløse aktiveringsprojekter uden udsigt til ordinært arbejde, skal netværket bidrage til, at der findes arbejdspladser ved at tage udgangspunkt i virksomhedernes konkrete behov forarbejdskraft.

»Det, vi er gode til, er at målrette en jobtræning, så den tilpasses individuelle behov hos både virksomheden og den arbejdsløse,« siger Poul Nørgaard, der det første år regner med at få 24 flygtninge og indvandrere igennemprojektet.

Kulturgyngen har tirsdag inviteret de interesserede virksomheder til en konference, der skal fungere som opstart på netværket.

Print artikel Print artikel | Tilbage |