aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Nyhedsvisning

Musikdrøm gik i opfyldelse

16-08-2005 kl. 08:35

To 14-årige piger fra Risskov modtog i onsdags nyheden om, at de skal deltage i Børnenes Melodi Grand Prix. Og glæden var stor hos de to veninder, der deltager med en sang om venskab.

»Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv og blev nødt til at sætte mig ned,« griner Sandie Camilla Jensen. I onsdags fik hun at vide, at hun og veninden Louise Grønbech Munck skal deltage Børnenes Melodi Grand Prix (MGP) i Filmbyen i København lørdag den 17. september.

De to piger på 14 år havde netop talt om, hvor ærgerligt det var, at de ikke var blevet udtaget til at deltage i det årlige MGP. Glæden var derfor stor og forskrækkelsen om end større, da de to veninder sammen blev overrasket af et tv-hold, der overrakte dem en invitation til at deltage.

»Vi regner ikke med, at være blandt de tre bedste. Vi er bare glade for at kunne deltage og føler allerede, at vi har vundet, blot ved at deltage,« fortæller Louise Grønbech Munck, der sammen med sin veninde blev udvalgt blandt 1.000 andrebørn og unge.

For pigerne var det i år sidste chance for at deltage, da de næste år er over aldersgrænsen.

De kalder sig "twiz". Det er deres egen fortolkning af ordet "twice", der betyder "to gange" eller "dobbelt" på engelsk. For Louise Grønbech Munck og Sandie Camilla Jensen er det nemlig vigtig at være to. At have en god veninde.

En sang om venskab

Sangen pigerne deltager i MGP med hedder "Du må forstå."

Her forsøger pigerne at forklare over for kærester og andre, at veninder og venner kommer i første række - uanset hvad. En ting pigerne selv har oplevet, eftersom Sandie har en kæreste.

Intet er nogensinde kommet på tværs af de to pigers venskab. De har nemlig holdt sammen siden børnehaveklassen, hvor de alle år har været uadskillelige.

»Selv om vi skændes, bliver vi hurtigt gode venner igen,« fortæller de to piger, der nærmest føler sig som søskende.

Mange talenter

Pigerne har altid holdt af at synge, danse og spille skuespil. Og det bliver ikke første gang, de to piger står på en scene sammen, når de skal optræde til MGP. Begge piger har optrådt med sang og dans i Bølle Bob på Elsted Skole, hvor de netop er begyndt i 9. klasse. Louise Grønbech Munck og Sandie Camilla Jensen håber også på, at komme med i Lystrups Ungdomsskoles opsætning af "Saturday Night Fever," som de endnu ikke har været til optagelsesprøve på. Sandie Camilla Jensen vandt i 2004 jyllandsmesterskabet i discodans, og Louise Grønbech Munck danser gladelig med på tonerne.

»Vi elsker at synge og danse. Og så bliver det sjovt at komme i fjernsynet og skulle optræde live,« fortæller pigerne, der allerede har fået øvet sig i disciplinen autografskrivning på kammeraterne i deres klasse.

De to piger har ikke store forventninger til deres placering i MGP. En placering blandt de fem bedste vil dog give pigerne adgang til at optræde på næste sommers Åh Abe-koncerter, og dét håber pigerne trods alt på.

Først og fremmest glæder de sig dog bare til den store oplevelse, der liggerforan dem og venter.

»Den 17. er vi nok lidt nervøse. Nej, meget nervøse. Det er helt sikkert, for vi skal jo synge live, og så er man altid bange for at begå fejl,« understreger Louise Grønbech Munck.

Musikken er optaget i forvejen, og pigerne skal derfor lave en såkaldt singback.

Hvis veninderne fra Risskov vinder MGP, går de videre til det internationale MGP i Belgien til efteråret.

Print artikel Print artikel | Tilbage |